Uitvalschermen

Een uitvalscherm is een doeltreffende oplossing om zonlicht en warmte buiten te houden.

Voordelen van uitvalschermen

Uitvalschermen hebben een aantal voordelen t.o.v. knikarmschermen en screens. Een uitvalscherm heeft relatief weinig uitval ruimte nodig. Het scherm heeft als primair doel om zonlicht buiten te houden en interieur te beschermen tegen het schadelijke UV-licht.

Het voordeel t.o.v. een screen is, dat naar buiten draaiende ramen nog (beperkt) open kunnen. Uitvalschermen zijn in vrijwel alle situaties in te zetten. Bij de juist berekende uitval en hoek van het doek heb je nog steeds goed uitzicht naar buiten en houd je het zonlicht buiten.

Uitvalscherm: hoger gelegen ramen

Uitvalschermen zijn bij uitstek geschikt voor gebruik op verdiepingen en hoger gelegen ramen. De doeken zijn duurzaam. Ze zijn zonwerend, vuil- en waterafstotend. En bij gebruik met een goed afsluitende cassette worden ze goed beschermd opgeborgen. Zo gaat een uitvalscherm vele jaren mee en blijft er netjes uitzien.

Voor balkons en verdiepingen kan gebruik gemaakt worden van de zogenaamde balkonhoekarm en stormvaste veren, waardoor je bijzonder stevige constructie hebt.

Veel verschillende typen uitvalschermen

De situatie bij je thuis en welke wensen je hebt, bepaalt welke oplossingen je kunt kiezen. Onze specialisten zullen je situatie in kaart brengen en de bijbehorende vragen stellen om tot de ideale oplossing toe te werken. Het aanbod is zó groot, dat het lastig is zo’n adviseur tot een goede keuze te komen.

Bezoek onze showroom

Bijna alle oplossingen en mogelijkheden kunnen we laten zien in onze grote showroom. Bespreek je thuissituatie en wensen met een van onze specialisten. Passend bij je wensen en budget kunnen we de beste alternatieven naast elkaar leggen.

Onze showroom is 6 dagen in de week open:

  • Amsterdamsestraatweg 602 Utrecht
  • Voldoende gratis parkeerplaatsen
  • 1.000 m2 showroom